Skip to content Skip to footer
Dag en nacht bereikbaar
Polderstraat 1A, 6666 LD Heteren

Over FineVita

Een crematie bij FineVita;

beknopt en intiem

Een crematie bij FineVita betekent een kleinschalige (technische) crematie volgens het unieke concept waarbij cremeren mogelijk is op zeven dagen per week, gedurende 24 uur (met uitzondering van erkende feestdagen). De crematie wordt hierbij beschouwd als faciliterend onderdeel. Overige onderdelen van de afscheidsceremonie, denk bijvoorbeeld aan een condoleancemoment of een afscheidsdienst, vinden plaats op zelf te bepalen locatie(s). Hierdoor kan het afscheid van de overledene een geheel persoonlijke invulling krijgen. De as wordt na minimaal 30 dagen beschikbaar gesteld, bij voorkeur wordt deze opgehaald door de uitvaartleider. De as zit in een keurige cinisafe en is biologisch afbreekbaar. Ook is het mogelijk om ons de opdracht te geven de as (zonder aanwezigheid van nabestaanden) uit te strooien.

Na telefonische aanvraag van een crematie verzoeken we u vriendelijk het FineVita-opdrachtformulier te gebruiken.

‘Omdat er liefde is,
bestaat er geen voorbij.
In alle eeuwigheid ben jij’

Marcel Jacobi - Medewerker crematorium

Het laatste moment in persoonlijke sfeer, geheel volgens wens

Finevita is een stijlvol en kleinschalig crematorium waar nabestaanden in intieme kring het laatste moment doorbrengen met hun overleden dierbare.

Finevita wordt ook wel een ‘huiskamercrematorium’ genoemd omdat de sfeer zo aanvoelt: geen aula of koffiekamer, maar een huiskamersetting waar in alle rust afscheid kan worden genomen. Crematies kunnen zeven dagen per week plaatsvinden, op een tijdstip naar keuze. Wij bieden drie soorten crematies aan: een stille crematie (zonder aanwezigheid van nabestaanden), een Liefdevol Afscheid (met afscheidsmoment van 15 minuten) en Intimi (met afscheidsmoment van 45 minuten, incl. koffie en thee).

Voorafgaand aan de crematie kan een afscheidsceremonie en/of samenkomst worden georganiseerd op een plek naar keuze, zoals uitvaartcentrum, een favoriet restaurant of een sfeervolle zaal. Na afloop begeleidt u uw overleden dierbare in besloten kring naar FineVita, voor het laatste afscheid. De invulling van dit laatste moment is geheel aan u. Ons crematorium is comfortabel, rolstoeltoegankelijk en biedt ruimte aan maximaal 25 personen.